phoebe
22. 1. 2006 - 14:29
Poznate Ebay??Je mogoce katera kupovala kaksne obleke prek tega??mene zanima kako to poteka??
napisite tudi svoja mnenja...
miss @
22. 1. 2006 - 14:36
obleke ne ampk ene zvočnike pa to...... am to je fotr kupu pa ti plačaš poštnino pa je ful bed k pride iz drugih držav in je ful velka poštnina pa zmer te je strah če bo use ql tk da ne priporočam lih
pinkystar
22. 1. 2006 - 15:48
js sm ze kr neki stvari preko ebay kupla in delno je cist za nc!delno sm se skregala in enkrat mi pa kr niso poslal,sam dnar so pa vzel.sm pa kr tel. na neti iskala in vse druzine s tem prijimkom klicala.seveda sm une pol dobila in je bla cist nervozna!

mal sm ji grozila,bla,bla,pol sm pa naenkrat ful hitr dobila!
=> treba se je ze mal spoznat in postnino zraven racunat.vcasih se ze zared postnine ne splaca vec,kr pol dobis ze za skor isto ceno v trgovini,-in to novo.
sonchika
22. 1. 2006 - 15:49
Jaz imam in slabe in dobre izkušnje. V večini pa ne zaušam najbolj. Kupujem edino izdelke, ki se jih pri nas ne dobi.
phoebe
22. 1. 2006 - 16:13
kako je pa s cenami??ker neki sem sama gledala...samo ne vem a je v funtih al eurotih,dolarjih??kako se to zracuna koliko pride...
mene pa se najbolj zanima...kako sploh to poteka ce zelis ti neki kupit iz ebaya...recimo,da zelim kupiti mikico??
sonchika
22. 1. 2006 - 16:15
Vedno je zraven cene tudi valuta. Preveri. Kupiš tako, da licitiraš (vneseš najvišjo ceno, ki si jo pripravljen plačati).
Če si najvišji ponudnik, je izdelek tvoj in ga moraš plačati po ceni, ki je zadnja dosežena. Zraven plačaš še poštnino in če naročaš izdelke izven EU še carino.
phoebe
22. 1. 2006 - 16:33
tole je pa kr zapleteno...

....a si soncika kupovala obleke prek ebaya??
sonchika
22. 1. 2006 - 17:02
Ne, oblek pa res ne.

Kupila sem neke stvari za firmo.
phoebe
22. 1. 2006 - 19:04
je mogoce katera punca kupovala kaksno mikico prek ebaya??ker ce ima katera izkusnje s tem..naj napise sem...
pinkystar
22. 1. 2006 - 19:12
ja,eno sm kupla. vredi je,samo mal kratka ...
phoebe
22. 1. 2006 - 19:23
QUOTE(pinkystar)
ja,eno sm kupla. vredi je,samo mal kratka ...
daj mi prosim povej kako je to potekalo??...prosim...ker meni je kaksna stavr vsec,pa se mi zdi popolnoma nemogoce da bi jo dobila...prosim napisi tocno kako se naredi...
hvala ti!aja,pa na ebayu sem ze registrirana:)..tako da tle ni treba kaj veliko pisat:)
pinkystar
22. 1. 2006 - 19:32

ok:
ce ti je neki vsec moras napisat kolk bi max. placala za mikico.potem ti potrdi,da si,recimo rekla max. 2500 sit.
zadna minuta odloci,ce si ti se kr na 1. mestu potencijalnih kupcev.ce si,potem moras prodajalca kontaktirat preko email in on ti posle podatke,kam moras denar nakazat.
ko bo on mel denar na banki,bo on komi odposlal robo.garancije ni,kr je privatno.aja,nakazat mores pa ceno za mikico in postnino!!!kok je,ce ti v slovenijo poslejo ne vem,v nemciji so normalne postnine."mal vec" garancije mas,ce si pustis zavrovan paket poslat.sam drazi je...
hmmm,se kej? lp
phoebe
22. 1. 2006 - 19:37
QUOTE(pinkystar)

ok:
ce ti je neki vsec moras napisat kolk bi max. placala za mikico.potem ti potrdi,da si,recimo rekla max. 2500 sit.
zadna minuta odloci,ce si ti se kr na 1. mestu potencijalnih kupcev.ce si,potem moras prodajalca kontaktirat preko email in on ti posle podatke,kam moras denar nakazat.
ko bo on mel denar na banki,bo on komi odposlal robo.garancije ni,kr je privatno.aja,nakazat mores pa ceno za mikico in postnino!!!kok je,ce ti v slovenijo poslejo ne vem,v nemciji so normalne postnine.\"mal vec\" garancije mas,ce si pustis zavrovan paket poslat.sam drazi je...
hmmm,se kej? lp
aha dobro opisano,zdej me pa zanima se kako je s cenami??koliko je to v nasem denarju...da bom vedela?tarife oziroma valute??
pinkystar
22. 1. 2006 - 19:47
eeeem,mislis postnino?
v nemciji pride za mikice do max. 4,10 euro => krat 240 sit = 984 sit.
ce kupis na nemskem ebay bo zihr drazi,kr more v tujino placat.ponavad je tko,ce v tujino poslejo si kr ene cene zmislujejo,kr kdo se ne spozna bo enostaven placu,s tem mislim,da bo zihr vec,kakor redna cena pri posti.
na katerem ebay pa si?avstrija?nemcija?
ce hoces lahko pogledam pri nemski posti,kolk pride paket za tujino...?
pinkystar
22. 1. 2006 - 20:04
sm glih pogledala kok je postnina v nemciji za tujino: normaln,do 2 kg pride 8,60 euro =2064sit
dodatno se s avijonom pa pride +4,30 = 12,90 euro =3096sit.
ni glih mal,ha?
phoebe
22. 1. 2006 - 21:42
QUOTE(pinkystar)
eeeem,mislis postnino?
v nemciji pride za mikice do max. 4,10 euro => krat 240 sit = 984 sit.
ce kupis na nemskem ebay bo zihr drazi,kr more v tujino placat.ponavad je tko,ce v tujino poslejo si kr ene cene zmislujejo,kr kdo se ne spozna bo enostaven placu,s tem mislim,da bo zihr vec,kakor redna cena pri posti.
na katerem ebay pa si?avstrija?nemcija?
ce hoces lahko pogledam pri nemski posti,kolk pride paket za tujino...?
a vec ebayov obstaja???jaz sem se mi zdi da na ameriskem...

oooppps!bom se jutri se vclanila na nemski ebay...pa ti porocam,ker bom verjetno rabila se tvojo pomoc...
pinkystar
22. 1. 2006 - 22:00
ok,ni problema!!
phoebe
23. 1. 2006 - 9:12
no zdej sem se vclanila...in ne vem kako kupovati-tudi tisto ceno sem ze postavila...ampak zdej pa sploh ne vem kje lahko to kupim oziroma a me oni obvestijo ce lahko kupim ali to storim ze kar na ebayu???sploh ne vem

sem cist zmedena...jojjj!
lp,urska
pinkystar
23. 1. 2006 - 10:09
na desni stran mislim da ti pise kolk dolg ta "akcija" se gre.
drgac pa sam natipkaj kolk bi placala,pol potrdi,potem pa moras cakat.
komi ko bo to konc in ce bos ti dobila,kr najvec placas,se moras javit in ga vprasat za podatke.poglej se enkrat,in ce ti ne slo,se pac se enkrat javi,ok?

lp
sonchika
23. 1. 2006 - 12:36
QUOTE(ursi)
no zdej sem se vclanila...in ne vem kako kupovati-tudi tisto ceno sem ze postavila...ampak zdej pa sploh ne vem kje lahko to kupim oziroma a me oni obvestijo ce lahko kupim ali to storim ze kar na ebayu???sploh ne vem

sem cist zmedena...jojjj!
lp,urska
A si sploh lahko včlanila?? A ti ne morajo poslati kode na dom?
Poišči izdelek, poglej kakšna je cena in kako dolgo še traja avkcija in kupuj. Izi pizi. prej pa nujno preveri, ali pošiljajo v SLO, kupuj na evropskih ebayih in ne na ameriškem, ker boš potem plačala carino.
phoebe
23. 1. 2006 - 18:45
QUOTE(pinkystar)
na desni stran mislim da ti pise kolk dolg ta \"akcija\" se gre.
drgac pa sam natipkaj kolk bi placala,pol potrdi,potem pa moras cakat.
komi ko bo to konc in ce bos ti dobila,kr najvec placas,se moras javit in ga vprasat za podatke.poglej se enkrat,in ce ti ne slo,se pac se enkrat javi,ok?

lp
ok hvala:)...pa se javim ce ne bo kaj slo:)
mmmm,te lahko vprasam kaksno mikico si si kupila??ce ni skrivnost??
pinkystar
23. 1. 2006 - 19:24
js sm si pa cist obicno crno mikico kupla ko pise "korn" gor in ena slikca.
drgac sm pa ze parfum,mobitel,cevlje,jakne,...kupla.lp
Marjetka
24. 1. 2006 - 8:51
Jaz imam tudi same dobre izkušnje z Ebay-om in paypalom,kupila sem pa že ogromnoooo stvari.
Če boš kupovala na ameriškem Ebay-u naj ti obvezno pošljejo brez cen ali kakršnih koli drugih listkov,da ne boš carine plačala!
phoebe
24. 1. 2006 - 10:00
ej pinkystar al pa marjetka...se pravi je vseeno ali kupujem na USA Ebayu ali pa na Nemskem??ker jaz se sploh tam nic ne znajdem...tako da bom danes na lepa.si forumu gor okoli 19.00 pa ce bo katera od vaju gor bi bilo fajn da mi razlozi...jaz pa vama bom posredovala:)...zdaj zevem da moram najprej ceno postavit pol pa cakat..pa da te potem sele kontaktira prodajalec:)
no se slisimo:)
Marjetka
24. 1. 2006 - 10:55
ja vseen je, ampak najprej poglej če imajo "money transfer" ker nimajo vsi, če nimaš še urejenega računa na paypalu
-ti bidaš, lahko tudi za tabo kakšen postavi višjo ceno itd...pazi, na koncu lahko stane ta izdelek 10 krat dražji kot v trgovini, ker eni so čist nori samo,da izdelek dobijo
phoebe
24. 1. 2006 - 14:33
QUOTE(Marjetka)
ja vseen je, ampak najprej poglej če imajo \"money transfer\" ker nimajo vsi, če nimaš še urejenega računa na paypalu
-ti bidaš, lahko tudi za tabo kakšen postavi višjo ceno itd...pazi, na koncu lahko stane ta izdelek 10 krat dražji kot v trgovini, ker eni so čist nori samo,da izdelek dobijo
ja sem ze na paypalu registrirana:)...to pa vem za te cene da bi lohk si zmislilu ful velko...sam jz ne bom nasedla...
Marjetka
24. 1. 2006 - 15:03
potem glej še to,da pošiljajo v Europo!Upam,da dobiš željeno majčko!
Neki sm gledala po nemškem ebayu, pa se mi zdijo cene še kar ugodne in me zanima kakšne izkušnje mate z njim, kje so njegove pasti?
Marjetka
3. 4. 2006 - 12:02
velik jih nima paypala

,sicer pa na nemškem ebay-u ne kupujem velik.Včasih kaksno kozmetiko.
A na katerem ebayu se pol splača kupovat?
sonchika
3. 4. 2006 - 15:02
Jaz kupujem na NE, ker ni carine. Dober je tudi angleški - skratka vsi evropski.
kako je pa z carino??jaz moram namrec v ponedeljek denar v ameriko poslat

???
kako mu naj napisem ??(za carino da NE)
QUOTE(ursi)
kako je pa z carino??jaz moram namrec v ponedeljek denar v ameriko poslat

???
kako mu naj napisem ??(za carino da NE)
Kako to mislš?
sonchika
9. 4. 2006 - 11:48
Reci mu, da na paket napiše "GIFT" - darilo. In naj v paket ne vtika računa. Ali pa naj napiše račun, ki je nižji od 20 EUR.
So pa cariniki tečni. Zahtevali bodo, da prineseš račun. Če ga ne boš imela, bodo šli na net in preverili, koliko približno tista reč stane in te tako ocarinili. Tako da izrecno zahtevaj, da na paket prodajalec napiše gift.
phoebe
9. 4. 2006 - 11:53
aha aha...oky hvala:)
tok da vem:)
sporocim kako je slo:)
phoebe
9. 4. 2006 - 11:57
aja...pa ubistvu je samo mikica:)
sonchika
9. 4. 2006 - 12:21
Sej ni važno, kaj je. Lahko te tako ucepijo, da boš debelo gledala.
phoebe
9. 4. 2006 - 12:41
no sem mu ze napisala:)...tako da mu bom se v pismo noter napisala,da le ne bo pozabil. 8)
phoebe
19. 4. 2006 - 9:22
Je katera kaj kupovala po ebayu v kratkem??jaz zdaj cakam na dva puloverja in ene hlace ...pa upam da bom zmagala
Ursi, ti pa zlo veliko kupuješ po eBayu:D . A se ti cenovno splača ali so toliko lepše cunje?
phoebe
27. 4. 2006 - 9:32
ja ves kako je;ene cunje so mi ful dobre in pol pac je se cena ugodna in si jo narocim...

sem zmagala vse tri stave tako da bom cez en teden in pol bogatejsa za ene miss 60 hlace,pulover in pa se en pulover:)
kupila sem tole:
sicer pa ne vem kok casa priblizno potuje paket iz amerike??ker na eno mikico ze en teden in pol cakam:S...
mogoce kdo ve koliko casa potuje paket?
Marjetka
28. 4. 2006 - 8:33
odvisno ponavad traja tam nekje 10 do 14 dni,ker vcasih ga zadrzijo vec casa tudi na carini.
Joj, hlače si upaš kupit ? Jaz si nebi upala.
Kalypso
28. 4. 2006 - 11:23
Jaz si niti majčke nebi tak kupila. Morš stvar probat, da vidiš če ti paše in če ti je sploh prav, ker številke so marsikdaj zelo razlikujejo. In če se sploh dobro počutiš v oblačilu. (moje mnenje)
Jaz tut ne! Še majce ne..
phoebe
28. 4. 2006 - 13:15
sem ze mikico dobila:) je konco in pricakovano prisla

...je pa ful dobra in mi je prav:)--->bili sta dve mikici,eno imam jaz eno je pa moja mami vzela:) k je je ful huda
laLa°
28. 4. 2006 - 14:46
koko pa približno stanejo stvari če si jih kupiš prek ebaya?? sam a si vi to upate kupovat...? kr mene ja mau strah da mi ne bi bilo prav...
phoebe
28. 4. 2006 - 15:08
ja to je pa cist odvisno kok kej stane-odvisno je tudi od postnine in od stav,ki jih moras staviti....je ene stvari se prov splaca kupovat...recimo kaksne mikice,nakit itd....glede kaksnih vecjih stvari je pa potem postnina velika in se ne splaca

...
glede velikosti,se pa lahko pred nakupom posvetujes z prodajalcem-kolikokrat hoces...tako da mislim ni problema.
men je ebay ful dober...
phoebe
10. 5. 2006 - 21:02
spet sem narocala prek ebaya
zdej bo pa dobila nekaj od NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS
kmalu nalpemi slikco:)
luminelle
11. 5. 2006 - 9:29
Kupujes vedno od privatnika al od trgovine tud?
To je lo-fi različica vsebine. Za ogled neokrnjene različice z več informacijami, oblikovanjem in s slikami, prosimo
kliknite tu.