Pomoč - Iskanje - Člani - Koledar
Neokrnjena verzija: Šivanje
Cudovita.si > Lepota tako in drugače > Moda in zadnji trendi
Strani: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Ana
smile.gif

Odprla sem novo temo, ker takšne še nimamo. Zanima me, če kaj šivate doma, si mogoče same šivate vsa oblačila, iz kje jemljete kroje ?

Jaz hodim na tečaj, če malo pa ga končam in res sem vesela, da sem se končno naučila šivat. Zanima me pa, od kod ve jemljete kroje ? Jaz jih iz burde ampak vseeno pa ni vedno v burdi vseh krojev, ki bi jih želela imeti.

Trenutno sem v fazi šivanja tega :

IPB Image

ampak še nisem našla primernega kroja. Ima katera kako idejo kje bi ga lahko dobila ? huh.gif
Kami
Včasih vem, da so imele Burde take zadevščine (teta je vse živo ven potegnila in potem samo malo prilagodila). Zdaj pa nimam pojma ali to sploh še obstaja pri nas in ali je vsebina še vedno ista.
besweety_inside
full dobro Ana, vse pohvale da si se naučila šivat, men nikol ni ratalo, sem prevelik štor in preveč leva smile.gif
imam pa doma šivalni stroj, in upam da se še kdaj naučim. Ker mora bit carsko, maš ful velik za oblečt, pa ni treba nosit drugim hlač krajšat in podobno smile.gif
Moja teta, ki je šivilja, večinoma iz burd jemlje kroje.
Ana
Pa nisi šla na noben tečaj al pa kaj podobnega ?
besweety_inside
ne biggrin.gif

Mal me je sestrična učila in to vse zaman- ker mi doma mašina niti ne dela prav. Nama nič ni ratalo smile.gif A so kake knjige, jaz bi se to kr sama poleti učila, ko bom bolj pri cajtu.....
a misliš da se iz knjig ne bi dalo kake osnove naučit?
tečaj stane ne? koliko?
Kalypso
Samo se sploh splača šivat? A ni brago včasih skoraj dražje kot pa že narejena majčka? No, pustimo ob strani tisto, da je to čisto za tebe narejeno in nihče nima enakega oblačila.
besweety_inside
jaz tuki na keš sploh ne pomislim, če se splača al ne, splača se itak ne, bolj ma pri men prednost to, da si lah nardiš kaj ti paše, barva, oblika, velikost, predvsem pa malenkosti, kaki šali, rutice, hlače skrajšaš itd. Pa ne vem , privlači me tole šivanje že od nekdaj, a kaj ko sem leva biggrin.gif
Matilda

Mami zna ful fajn šivat. Mamo doma tudi šivalni stroj. Samo jaz nimam pojma o tem pa bom enkrat prosila mami, naj me nauči. =)
Ana
Iz knjige se boš bolj težko kaj naučila, ker ti more nekdo pokazat. Odvisno v kateri tečaj greš, jaz hodim k Elni in je 30k. Polovična cena, če kupiš stroj, tak da se res splača. Jaz grem še na nadaljevalnega in izpopolnjevalnega. Glede se splača/se ne splača, ... kakih majčk z naramnicami itd, se res ne splača šivat, ker jih doma ne moreš nardit tak, kot so narete tiste v trgovini. Se pa splača šivat hlače, jakne, plašče.. smile.gif
laLa°
Jaz bi se tudi full rada naučila šivat. Ana v kateri tečaj ti to hodiš & če mi lahko prosim malo opišeš kako to poteka.

Sem že velikokrat mislila začet šivat, ampak se nisem pol neka spravla k temu.

Kupila bi si tudi šivalni stroj. Kateri mislite da bi bil najbolši & po dokaj zmerni ceni ? .. Sej ne rabi bit neki presežek sam pač neki da nebo crkno pri prvem šivanju smile.gif

EDIT: Malo sem zdaj gledla po burdi samo nikjer ne najdem teh krojev cry.gif
limeta
js maaam ful idej kak bi kej sešila si in to ampak sem še začetnik na stroju in tem...drgač mam kr neki oblek narisanih in to....pa burd mamo tok doma da sam gleaš lahk...se bom spravla kj delat...mogoče mi pa kej uspe biggrin.gif
laLa°
kak mate lahko burdo doma ? .. Jaz sem skozi mislila da je to spl. stran oops.gif

EDIT: Med maminimi starimi revijami sem jaz tudi eno burdo našla laugh.gif biggrin.gif
Cvetka*
Ravno danes sem si enga torbčka zašila. Rožast zelo. ^^ Lejpi mi je.
laLa°
Cveta slikee biggrin.gif wub.gif
limeta
QUOTE(*Tia* @ 29. 4. 2007 - 18:59) *
kak mate lahko burdo doma ? .. Jaz sem skozi mislila da je to spl. stran oops.gif

EDIT: Med maminimi starimi revijami sem jaz tudi eno burdo našla laugh.gif biggrin.gif

laugh.gif laugh.gif Ja tia...Burda je revija laugh.gif
monni
js sm se pa se tut zdej neki spravlam šivat sam na roke mi ne gre glih ...kar nardim ni pol ničemur podobno tko da ...sam stroj se nam je neki pokvaru pa ga mormo paopravt pol se bom pa mal bl resno spravla šivat..fulbi si rada kej sešila,zdej prvo na vrsti bo torba sm si blago pa to use naštimala zdej pa čakam na stroj....in najbrš bom še čakala down.gif biggrin.gif
Cvetka*

Je taka čist obična oblika. Blago je ful tako lepo, rožasto. Mi bo pasalo k mojmu balonarčku, ko je take svetle barve. No, tako zgleda:

IPB Image

Pa dve rožce sm iz blaga nardila:

IPB Image

Podlaga je pa taka, lahko se tud na tej strani nosi. :

IPB Image

smile.gif Mam še en kup čednih krpic doma, morda bom jutri tud kej nardila.
Coco*
Ročna znam super, samo na mašino me malo zaje*ava, haha biggrin.gif
V bistvu me je mama učila že ko sem bla čisto majhna, sem pol Barbikam šivala oblekice iz starih krpic in najlonk happy.gif V drugem razredu me je plest naučila. Ampak pol se je nekako zanimanje zgubilo, časa ni blo več tolko, imela sem tisoč drugih stvari za počet, tko da se je vse to nekako zgubilo .. In posledično sem tudi zgoraj omenjene stvari pozabla. oops.gif Lani sem se spravla šivat torbo, blago je blo fantastično, ampak sem ful hitro zgubila živce in je mogla moja profi mama use skupaj zaključit, heh. To poletje se bom spet spravla učit, sem si obljubla. oops.gif
Anya

To torbico je enkrat cvetka objavila in od takrat mi ne gre iz glave. Ful me zanima po kakšnem modelu si jo naredila, tisto kako je narejen ročaj mi pa ne gre v glavo. A maš to kakšen poseben model al pa če bi mi narisala skico kako se to naredi. Pomoje bi lahko prepričalo mami da mi jo sešije.
Cvetka*
hehe, kak fino happy.gif grem gor po njo da se spomnim laugh.gif

IPB Image

..

hm. biggrin.gif

Nikol nimam nobenga modela, mal improviziram, ko sem v takem filingu. Nardi se čist simpl, najprej pač torbica, take oblike kot jo želiš met. Moja je spodaj nareta tko da je malo zaokrožena, ni ravno odrezana.

IPB Image

Pol sm v isti velikosti izdelala podlago. Narediš še naramnice; dva dolga tanka trakca; dolžina in širina čist po lastnih željah. Moje so široke tam nekje 2 centi, 2,3 centi. Treba je robe lepo polikat, da se lahko kar skupaj prišije in ni treba obračat celga trakca, nevem kk naj to razložim.

IPB Image

No, pol ko maš vse zmerjeno, kk bi rada mela dolžino in koliko naj bojo odmaknjene. Nato pa samo obrneš podlogo na pravo stran, tako da se ne vidijo šivi, pa jo daš noter v torbico, tako da zgleda že kar nekak podobno končnemu izdelku. Podloga je noter, naštimaš si kam grejo naramnice, pa zašiješ skupaj. Podloga je fajn fiksirana noter, pa lepo je prišito gor. Malo se celo rob vidi. lahko pa prišiješ tudi nižje, da se ne vidi.

IPB Image

IPB Image

Sem prilepla malo več slikic zraven, da se vidi malo kako je nareta. Tle sem ti pa narisala, sam nevem če ti bo kej pomagalo. laugh.gif

IPB Image

Velik sreče! smile.gif
*Slončica*
moja mami je dolg v trgovinah gledala kosimčke, pa ji nikakor niso pasal...pa cena...
pol sm ji pa rekla naj siga sama nardi in je kupla eno zlato blago iz pomoje mal bombaža pa kkšnga lana(k ga premikaš se barve mal spreminjajo) pa zgornji del tak zlat z nekimi vzorčki. Paše ji res ful dobr in men je tut ful ušeč, čeprv men take zadeve niso ušeč. Sicer je mela ful dela z vsemi podlogami-da je bl trdo...ampak se je splačal.
Drugač mi pa ona dele predvsem kkšne hlače-žametke al pa kiklce...pižame.
Če pa za valeto nom nč najdla ji bom dala pa kr zašit.

Blago pa kupujeva predvsem v kilometrčku-so res ful prjazni.
Jinadaze
Jaz bom pa maturantsko oblekco spremenila v kiklco. happy.gif
freak
Js sm se tut te dni spravla šivat pa me zanima kolk približn stane blago pa kje ga kupujete.
Coco*
Ja odvisno kakšno .. Ene zadeve so ful drage, druge spet poceni.
Mi ga kupujemo v Trstu v Emporiu, ampak je zadnja leta res vedno slabša izbira
laLa°
Kaj pa kaj v MB ? Kje bi se dalo neko blago kupit - po zmerni ceni ?

Koliko pa sploh stane ponavadi tak blago ? Čist splošno, na 1m ?
Coco*
Mah, okoli 2 - 6k.

Jao ne morem se navadit na €. wacko.gif
Anya
Cvetka, hvala za obširno razlago. Sm jo že pokazala mami, pa je sicer nekaj godrnjala, ampak je rekla da mi bo naredila.
Cvetka*
biggrin.gif

Great!

Za blago je pa tko. Če imaš v glavi neko idejo, kaj hočeš imet, pol je fino oblaufat čimveč trgovin z blagom v bližini; ni vrag, da se nebo kej našlo. Ja, cene so pa take ko je rekla coco*. men je tud fajn ena tini mini trgovinca v sg, ko majo blago na kilo. Včasih najdem ful kej lepega. pa dost poceni pol, itak. thumbup.gif
Storm
moja mama pa je po poklicu konfekcijski modelar... tak da zna krojit in šivat. kroje si iz službe prinese, včasih je uporabljala burde, mislim pa, da zna kake kroje tud sama naredit.

je kar stručko v svojem poslu...včasih sem ji kar fauš! tongue.gif samo je pa prednost, da kdaj pa kdaj tudi meni kaj naredi...v službi pa trenutno delajo za eno nemško firmo nicowa...dokaj neznana pri nas...ampak ma kr lepe stvari, tak da včasih še kaj takega dobim kar delajo za nicowo in jim ostane. biggrin.gif

lucky me. laugh.gif
Anya
Ja blago je drago. Jst sm dala 50€ za bel bombaž, men se zdi da ga je 2,5 m. Doma sem imela belo hipijevsko oblekco od moje tete, ki je imela res lepe našitke, živobarne rože. Te našitke sem izstrigla in sedaj išem kroj za navadno poletno oblekco brez ali z zelo tankimi naramnicami v stilu babydoll. In sedaj ne najdem nikjer kroja, da bi mi mati to sešila rolleyes.gif .
Ana
Probaj kupit burdo tam je dosti takih krojev.

Cvetkič.. te tvoje torbice so čudovite !!! Ampak niso pa kaj prostorne ne? Ker ni podna.
Hevea
Učiraj sm zašila mini punčko iz cunj, ful je lepa smile.gif Bom enkrat poslikala če se bom spomnla.
Drugače pa jst razen igračk ne šivam nič.
Coco*
Oooo, punčke iz cunjic so meni tko lovely. oops.gif
Cvetka*
O anč bejbi zelo so prostorne. biggrin.gif Nekatere majo naret podn, druge pa ne. Vseen grejo not zvezki tud za 7 ur pouka plus malca plus marela. biggrin.gif
Parvinder
A se da tole kaj naročit, Cvetka? thumbup.gif
Ana
QUOTE(Cvetka* @ 6. 5. 2007 - 20:37) *

O anč bejbi zelo so prostorne. biggrin.gif Nekatere majo naret podn, druge pa ne. Vseen grejo not zvezki tud za 7 ur pouka plus malca plus marela. biggrin.gif

Super pol !! smile.gif
Prilepi še kako sliko tiste s podnom, me zanima kak ga ti delaš.
Cvetka*
biggrin.gif O madona. biggrin.gif

Pa to bi tk mogle videt, a se vam ne zdi tvegano kar tako naročit? laugh.gif Se mi pa smeji ful, ker sem totalno počaščena da kdo kej takega poštudira. happy.gif

Jst komot kej naredim. Za blago in podobne reči bi se mogle pomenit, al pa bi jst pokazala kaj je kej na voljo. biggrin.gif Za ceno pa tudi, čist odvisno od blaga, pa kak ojro za mojo potrpežljivost za mojim šivalnim strojem. biggrin.gif Sam da ne bote mislile da so zdej stvari perfektne, a ne. Včasih gre kak šiv postrani, ni to tak manufakturn perfektn izdelek. Lahk vam pa našijem united colours of benetton našitek gor. biggrin.gif (sj se hecam, mi jih je zmankalo. laugh.gif )

Ne res, ni problema, samo da bom jst čas mela, pa voljo. Taka torbica mi vzame zihr kake tri urce dela. Pa če je mašina poredna, še malo živce skravžlja. biggrin.gif

Ana, grem gor pogledat, kaj kej imamo zate. biggrin.gif

Ana
Hvala. Tiste rožice na rumeni torbici si sama izvezla al so na blagu ?
Cvetka*
Blago je tako. Je bilo včasih posteljnina. biggrin.gif
Ana
Kulči. biggrin.gif ČAKAMO SLIKICE !

Jaz zdaj dobim novi stroj za teden. Taki ki veze srčke, račke in svega in svašta. Tak da ko nardim kaj prilepim. Gledala sem pa stroj, ki ima program notri in npr. narišeš nekaj potem shraniš na kartico in jo daš v stroj, potem pa ti stroj to na blago zašije. Nor je !!!
Cvetka*
Anč, tko je. Jst nardim dno; blago plus podlaga, pol pa prišijem notr. Ne gre drugač, od znotraj se rob vidi, ga je treba porobit. Takele so recimo z dnom, sam se tega izogibam, ker je zamudno ful.
IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image

In anč, kak stroj to? Kartica? Skor so mi učke iz jamic padle. Mojmu je še žarnca crknla. biggrin.gif
Ana
Cvetkič delama enako ! smile.gif

Stroj je ful dober, ma tak velik ekranček in potem prav veze gor na blago. Kaj ti naj rečem. Pride pa okrog 300k !
Cvetka*
O ti mater. biggrin.gif

Ok.

Dejte se pr ančki naročit, to ona samo vtipka v mašino ka hočte pa ji bo nardilo, ne mene mučit. biggrin.gif
Hevea
O omg kašne božanske torbice blink.gif Resno, po kolko bi jih prodajala?
Cvetka*
Ej, me je minlo vse ko sem čula za tole čarobno ančkino mašino. biggrin.gif Me faušija daje. : ) Te moje torbice pa pridejo kdaj po maturi na vrsto. happy.gif
laLa°
QUOTE(Ana @ 7. 5. 2007 - 12:44) *

Kulči. biggrin.gif ČAKAMO SLIKICE !

Jaz zdaj dobim novi stroj za teden. Taki ki veze srčke, račke in svega in svašta. Tak da ko nardim kaj prilepim. Gledala sem pa stroj, ki ima program notri in npr. narišeš nekaj potem shraniš na kartico in jo daš v stroj, potem pa ti stroj to na blago zašije. Nor je !!!

Ana, kaki stroj pa je to ? && cena ?
Sarah
Ceno je že povedala. Tu mač laugh.gif

QUOTE(Ana @ 7. 5. 2007 - 13:59) *

Pride pa okrog 300k !

laLa°
A ni to mislila za tistega, ko ma neko kartico ?
Ana
Ja ! smile.gif

Tisti moj, ki ga pa dobim za teden pa je 120k se mi zdi. Nisem šurči. smile.gif Vam poslikam. Šiva pa tak sem na tečaju zašila tiste šive, ki so mi bli všeč. smile.gif Saj jih ma še več ..

IPB Image
laLa°
Iiiii ful lepo smile.gif Jaz bi tut rada šivala cry.gif

Ana kak to misliš ZA teden ? A to si ga boš sposodila ? Ali si se zatipkala pa si mislila TA teden ?
To je lo-fi različica vsebine. Za ogled neokrnjene različice z več informacijami, oblikovanjem in s slikami, prosimo kliknite tu.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.